Busreizen Oostenrijk

Busreizen Oostenrijk

Gelegen in het centrale deel van Europa ligt Oostenrijk als relatief klein land omgeven door Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Italië en Zwitserland. Bekijk hier de mogelijkheden om voordat u Oostenrijk bereikt door Duitsland heen te reizen, meer informatie treft u op busreizen Duitsland. De eerste regel van het volkslied luidt: ‘Land der Berge, land am Ströme’ en dat klopt. Tweederde van het landoppervlak is ingenomen door de Alpen die in het westen, midden en zuiden van het land liggen. Daarmee is Oostenrijk bij uitstek en wintersportland en dankt daaraan ook een substantieel deel van zijn economische stabiliteit.

Bevolking van Oostenrijk

De bevolking is voor het merendeel (97%) Duitstalig terwijl een aantal kleine bevolkingsgroepen hun eigen taal is blijven spreken. Kroaten, Slovenen en Hongaren in Karinthië en Burgenland en een minderheid Tsechen en Slowaken in de stad Wenen zelf. In de 19de eeuw was Oostenrijk nog een Keizerrijk o.l.v. Franz Joseph, nu is het nog slechts een republiek met een hooggebergteklimaat maar dat was toen ook al zo.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Wenen en Salzburg zijn onbetwist de twee mooiste steden van het land. Niet alleen vanwege hun idyllische ligging maar vooral vanwege hun stedenbouwkundig profiel. We beginnen met de hoofdstad Wenen. Het Schönbrunn Paleis is het keizerlijk paleis van de Habsburgers en de tuinen er omheen worden vaak vergeleken met die van het Paleis van Versailles. In de tuinen zijn twee botanische kassen met bijzondere planten uit alle werelddelen. In het hart van de oude stad ligt de Kathedraal van Sint Stephan nu weer één van de mooiste Gotische bouwwerken van het land nadat die in 1683 door de Turken en in 1945 door de Russen werd beschadigd. De Spaanse Rijschool, de wereldberoemde Lippizaner paarden en hun berijders krijgen een jarenlange training voordat ze mogen optreden. Het Kunsthistorisch Museum waar Oostenrijk toont wat de Habsburgers in de loop der tijd hebben weten te ‘verzamelen’. En de onvolprezen Staatsoper die na de verwoesting in 1945 volledig werd gerestaureerd. Het is het thuis van grote componisten en was in de 18de en 19de eeuw het centrum van klassieke muziek. Een bezoek aan een Wiener Konditorei is een smaaksensatie van de eerste orde. Koffie in veel varianten in combinatie met de fameuze Sachertorte doen Limburgse vlaai verbleken. Reizigers uit de hele wereld verkozen Salzburg tot nummer 11 van de mooiste bestemmingen ter wereld. In Europa belandde Salzburg zelfs op de tweede plaats. Het is de stad van Mozart wat jaarlijks weer tot uiting komt tijdens de Salzburger Festspiele, een hoogtepunt van kunst en cultuur in das Grosze Festspielhaus, das Haus für Mozart en de Felsenreitschule. Ook op de Domplatz en de Kollegienkirche vinden festiviteiten plaats. Die Salzburger Altstadt is een Walhalla van barokke gebouwen en kunstvoorwerpen zichtbaar in de vorm van kerken, kathedralen en musea, bruggen, fonteinen en parken. Men noemt dit wel ‘Barocke Sakralarchitectur in Salzburg’.

Leuke steden in Oostenrijk

De twee andere grote steden, Innsbruck en Graz, zijn architectonisch en cultureel zeker zo interessant, maar ademen toch meer de sfeer van wintersport. In de Alpenvalleien en op de hellingen zijn comfortabele accomodaties gebouwd om de wintersporter te ontvangen. Hier vind je de meeste skipistes van de wereld die in hoogte variëren van 1500 tot 3500 meter en in lengte van 15 tot maar liefst 350 km. De bekendste gebieden liggen in Tirol, het Saltzburgerland, Steiermark, Voralberg en Oberostenreich. Er zijn ook prachtige wandeltochten uitgezet in de lente en in de zomer die voeren over kilometers langs adembenemende flora en fauna. Daarna is het goed bijkomen in de restaurants van internationale allure.

Offerte busreis Oostenrijk? Klik hier