Busreizen Duitsland

Busreizen Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland is na de val van de Berlijnse Muur samengevoegd met het toen nog communistische Oost Duitsland en bestaat uit drie grote geografische landschappen: vanuit het noorden verandert het landschap geleidelijk van vlak laagland naar het hooggebergte van de Alpen. Het grenst aan Denemarken, Polen, Oostenrijk, Tsjechië, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland.

Inwoners en klimaat van Duitsland

In Duitsland wonen 85 miljoen mensen waaronder 9 miljoen buitenlanders van veel verschillende nationaliteiten, die men vooral in de steden woonachtig vindt. Het is dus een multiculturele samenleving met 38% rooms-katholieken, 34% protestanten, 10% joden, 6% islamieten en het overige verdeeld over kleinere religies. Het ligt in een gematigde klimaatzone en het klimaat wordt behalve door de geografische breedte in hoofdzaak bepaald door de landinwaarts afnemende invloed van de zee en de hoogte boven zeeniveau.

Advertenties van onze partners

Met een busreis leuke bezienswaardigheden bezoeken?

In een zo groot land is natuurlijk het nodige te zien. Een willekeurige selectie uit het aanbod geeft een indruk van de geschiedenis van het land en moet node gemaakt worden om de reiziger niet te duizelen. De nieuwe hoofdstad is sedertkort Berlijn waarvan het stedelijk landschap wordt gevormd door een panorama van architectuur uit de 19de en 20ste eeuw. Het culturele profiel voegt iets toe aan een hoofdstad zoals Duitsland die nooit eerder heeft gekend. Berlijn telt ca. 174 musea die twee maal per jaar ook ’s nachts zijn opengesteld. Er zijn ook delen van de beruchte muur blijven staan. De andere belangrijke grote steden zijn o.a. Keulen, Bonn, Aken, Hamburg, Bremen, Dortmund, Schalken, München en Neurenberg. In vrijwel al deze steden bevinden zich dezelfde soorten attracties voor toeristen als musea, parken, voorbeelden uit meerdere architectuurtijdperken, theaters, kathedralen en basilieken. Twee toonaangevende bouwperioden in Duitsland zijn die van eind 19de begin 20ste eeuw, de Jugendstill en het Bauhaus. Doorheen heel Duitsland, bv. Berlijn, Darmstadt en München, en ver daarbuiten vind je er voorbeelden van en voorwerpen en kunst uit die tijd leveren inmiddels torenhoge prijzen op bij internationale veilinghuizen als Christies en Sotheby’s. Maar Duitsland heeft meer interessants en dat zijn de uitgestrekte natuurgebieden van zeer gevarieerde signatuur. De zeekust in het noorden met zomervertier tot gletsjers in de Beierse Alpen en alles daartussen. Op de grens met Polen zijn er dichte wouden waar de bruine beer nog voorkomt en zelfs de Europese wolf alweer is gesignaleerd. Het beroemde Zwarte Woud en het Eiffel gebergte aan de grenzen met Luxemburg en Frankrijk met hun kleurrijke flora en fauna en in Zuid-Duitsland de wijngaarden van de Moezel, de Ahr, de Rheinghau en Rheinhesse (om de bekendste te noemen) en alles dat zich daaromheen culinair heeft ontwikkeld.

Of bezoek een stad in Duitsland!

Buiten de hiervoor genoemde steden raden we vooral plaatsjes aan in de buurt van de grote meren als Bodensee, met 571km2 het grootste meer, Grosser Plönersee, Schweringersee. Müritz, Ammersee en de Kummerowersee. Dan zijn er natuurlijk de skigebieden in het Sauerland, Harz, Beierse Alpen, Algau, Thuringer Wald en het Erzgebergte. Ook de stadjes en dorpjes in de valleien en op de hellingen van de Alpen zijn onweerstaanbaar. Een paar hoge bergen in het Wettersteingebirge zijn: Zugspitze, Hochwanner en Höllentalspitze. In de Berchtesgadener Alpen de Plattspitze en de Hochkalter. En overal kun je heerlijk eten en drinken. De ontvangst is er steeds even vriendelijk en de logiesaccomodaties van de beste kwaliteit. Naast alle stedentrip mogelijkheden is Duitsland ook een perfect land om met gezinnen op vakantie te gaan.

Offerte busreis Duitsland? Klik hier