Busreizen Zwitserland

Busreizen Zwitserland

In Midden Europa, grenzend aan Oostenrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk en Liechtenstein ligt de bondsstaat Zwitserland. Het land is slecht een fractie groter dan Nederland en bestaat voornamelijk uit bergen, rivieren en bossen. Zestig procent van het landoppervlak wordt ingenomen door de Alpen en tien procent wordt beslagen door het Juragebergte in het noordwesten. Het land wordt doorkruist door verschillende bekende rivieren, als de Rijn, de Rhône, de Aare en de Ticino. Zwitserland is een enorm populair wintersportland. 

Klimaat in Zwitserland

In ieder deel van Zwitserland heerst een ander klimaat. In het hooggebergte, boven de sneeuwgrens, heerst een duidelijk poolklimaat. Dit is een compleet ander weertype dan dat er in de dalen van de zuidelijke Alpen heerst, namelijk een subtropisch klimaat. Ten noorden van de Alpen heerst een Europees klimaat en ten zuiden een mediterraan klimaat. Eigenlijk kan er gesteld worden dat er een overgangsklimaat kan worden waargenomen, van een zeeklimaat naar een duidelijk landklimaat. Over het algemeen heeft het weer een wat onbestendig karakter, onder andere door de depressies die tussen de bergen in blijven hangen. Mede hierdoor kan het in Zwitserland regelmatig flink regenen. Er bestaat vaak mistvorming, maar ook de zon kan goed van de partij zijn. Vooral in de hogere delen kan de zon de temperaturen behoorlijk op doen lopen. De grote meren die in het land te vinden zijn zorgen ervoor dat de temperaturen op de Zwitserse Hoogvlakte zowel in de zomer- al in de wintermaanden gematigd blijven.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden tijdens de busreis

Zwitserland is rijk aan bezienswaardigheden die je absoluut eens gezien moet hebben. In iedere plaats is wel iets te vinden dat je nergens anders tegen zult komen. De Munster Kathedraal is een mooi stukje Gotische architectuur dat in Bern te bezichtigen is. In Luzern is de bouwstijl van de huizen helemaal gericht op Italië. Hier is dan ook een aparte sfeer te bemerken en een straatbeeld dat nergens in Zwitserland terug te vinden is. Interlaken is de plaats waar je moet zijn als je lekker wilt slenteren door de straten, etalages wilt bewonderen en eens lekker wilt gaan winkelen. Vlakbij Montreux is het Chateau de Chillon te vinden. Dit fort werd al in de dertiende eeuw gebouwd en staat nog steeds overeind. Tot slot is een bezoek aan de Reinfall zeker de moeite waard. Deze waterval behoort tot de grootste watervallen van heel Europa.In het dorpje Oberhofen, aan de noordelijke kant van de zeeoever, kun je een prachtige burcht bezoeken. Hoewel deze al in het jaar 1191 werd gebouwd, ziet het er nog altijd mooi, statig en schilderachtig uit. Rond de burcht ligt een mooie tuin met vele oude bomen en planten, veel kleurrijke bloemen, een mooi stukje strandvertier langs de oever van het meer en grote grasvlakken om op te picknicken.

Leuke steden om te bezoeken

Iedere stad in Zwitserland heeft een compleet eigen karakter en charme. Onder de toeristen zijn vooral de steden Zurich, Locarno, Geneve en Bellinzona erg geliefd.  Combineer een bezoek aan deze steden met een aangenaam verblijf in een luxe vakantievilla Zwitserland. Wissel uw busreis af met ontspanning in een grote familievilla. Hier zijn tal van mogelijkheden om je de hele dag te vermaken. Ook rond de meren kun je je kostelijk vermaken in de natuur, die er erg kleurrijk, avontuurlijk en ontspannen is. De meest populaire meren zijn het Meer van Locarno, Lago Maggiore, en het Meer van Geneve, Lac Leman.

Offerte busreis Zwitserland? Klik hier