Busreizen Spanje

Busreizen Spanje

Spanje is een koninkrijk in zuidwest Europa en ligt op het Iberisch schiereiland samen met Portugal in het westen en Gibraltar in het zuiden. Bekijk daarom ook de informatie die wij u daar bieden om zo een goed beeld te krijgen van uw busreis. Tot Spanje behoren tevens de Balearen in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan . Ook in Marokko bevinden zich nog twee Spaanse enclaves, Melila en Ceuta, met gelimiteerde autonomie.

Geschiedenis van Spanje

Ooit bevolkt geweest door de voorouders van de Neanderthalers, de introductie van de Almeria-cultuur die werd gekenmerkt door megalithische graven en zogenaamde idolen of cultusbeeldjes, is Spanje na de Grieken, Romeinen en de Carthaagse Feniciërs, overspoeld door de Moren, waarmee de toon is gezet voor het hedendaagse land. Vooral in het warme zuiden vind je overal stille getuigen van de adembenemende Moorse cultuur. Het heeft als hoofdgodsdienst wel het Katholicisme behouden. De officiële taal is het Castiliaans.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Spanje

Aan de voet van het indrukwekkende Castiliaanse Scheidingsgebergte ligt de Spaanse hoofdstad Madrid. Een wereldstad met heel veel de moeite van het bekijken waard. Allereerst is daar het Museo del Prado een van de grootste en beroemdste musea ter wereld. Hier hangen werken van bijvoorbeeld El Greco, Francisco Goya en Diego Velásquez. Maar ook modernere schilders als Picasso en Salvador Dali zijn hier ruim vertegenwoordigd. Het Koninklijk Paleis dat bezoekers een kijkje gunt in de troonzaal, de gala-eetzaal en de Koninklijke apotheek. De Plaza Major het gezelligste plein van de stad voor de toeristen met terrassen en restaurants, straatartiesten en muzikanten. Elders het Retiro Park voor de Madrilenen zelf met aan de rand het Thyssen-Bornemisza en Reina Sofia Museum. De tweede grote stad en aartsrivaal in alle opzichten Barcelona, spreekt een eigen taal, het Catalaans, heeft aan Antonio Gaudí een eigen bouwmeester/stadsarchitect gehad en zou met de provincie Cataluna het liefst als zelfstandige staat verder bestaan. Barcelona heeft, niet iedereen bekend, één van de fraaiste concertzalen gebouwd door een tijdgenoot van Gaudí, Domenech í Muntaner, het Palau de la Música Catalana. En naast de Sagrada Familia is er de gothische kathedraal van Santa Eulàlia midden in de gothische wijk. Ten noorden van Barcelona strekken zich de Pyreneeën uit, een tectonisch gevormde bergketen met hoogten tot boven 4000 meter waar nog wolven en zelfs beren voorkomen. Verder naar het zuiden de derde stad van Spanje, Valencia ook aan de oostkust aan de monding van de Turia. 

Niet zo lang geleden bouwde men in Valencia het project ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’ (stad van kunst en wetenschap) een ontwerp van de architecten Santiago Calatrava en Félix Candela. Bezoek het beslist! Maar natuurlijk zijn er ook historische gebouwen van weleer. Valencia wordt zo benijd door zowel Barcelona als Madrid dat het ‘een eerste klas trein voor derde klas reizigers’ genoemd wordt. Dan in het zuidwesten de vierde stad van het Iberisch schiereiland, Sevilla, hoofdstad van Andalusía, aan de voet van de Sierra Morena even onder Córdoba. Beroemd om de kathedraal van Sevilla, vervanger van de grote Moskee in 1401, waarvan de Giraldatoren en ‘el patio de los naranjos’ overblijfselen zijn en geprezen om het Alcazar Paleis, een vestingpaleis in 913 gebouwd op gezag van de Moorse vorst Abd Al Ramn III en nu residentie van Koning Juan Carlos als hij in Sevilla is.

Steden in Spanje

Ga absoluut naar Granada met het Moorse Alhambra onder aan de Sierra Nevada. Dit is perfect te combineren met een zonvakantie spanje.Bezoek ook Murcia en Cartagena in de delta van de Sangonera en Gibraltar als je na al het Spaans weer even Engels wilt spreken In het noorden van Spanje ligt het paradijs voor wijnliefhebbers. Rond Valladolid, Ribeira del Duero en in Navarra, Rioja, bij het Cantabrische hooggebergte maken ze de mooiste crianzas. Rond het merengebied La Alcárria liggen de schatjes van stadjes Cuenca, Ojos Negros en Guadalagara waar het leven lijkt niet te bewogen te hebben.

Offerte busreis Spanje? Klik hier