Busreizen Slovenië

Busreizen Slovenië

Slovenië is een vrij klein land dat slechts iets groter is dan de helft van Nederland. Het land is dan ook één van de kleinste staten binnen Europa. Omringd door landen die erg populair zijn onder de toeristen, waaronder Oostenrijk, Hongarije en Italië, blijft Slovenië nog wat achter betreft populariteit. Toch is het een prachtig land met vele bezienswaardigheden en bijzondere natuurverschijnselen. Een busreis door dit land is dan ook zeker een aanrader.

Klimaat in Slovenië

Het land kent twee soorten klimaten. Aan de Adriatische kust heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en vrij milde winters. Dit klimaat is echter alleen aan de smalle kuststrook aanwezig. De rest van Slovenië moet het doen met een zwak continentaal, ofwel Midden-Europees, klimaat. Hier zijn de zomers mild tot heet en de winters behoorlijk koud. De gemiddelde temperaturen in de winter kunnen dalen tot twintig graden onder nul in de bergen en slechts twee graden onder nul in de rest van het land. In de zomer lopen de temperaturen op tot een gemiddelde van 21 graden, hoewel het in de bergen op kan lopen tot 35 graden. Ook het aantal neerslag is erg verdeeld. In het noordwesten, rond de bergen, valt gemiddeld maar liefst 3000 millimeter neerslag per jaar in de vorm van regen en sneeuw. In het oosten valt de minste neerslag, gemiddeld 800 millimeter per jaar. De meeste neerslag valt in oktober, november, mei en juni. Januari en februari zijn de droogste maanden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden tijdens de busreis

Slovenië is een prachtig land met vele pleinen, smalle straatjes en boeiende musea. Het Martiniplein is een zeer populaire bezienswaardigheid en ook de klokkentoren van de Georgiuskathedraal is een bezoekje waard. De meren van Bohinj en Bled zijn ideaal om te genieten van de natuur, de rust en het water. Door heel Slovenië zijn grotten te vinden. De mooiste kun je bezoeken in Skocjanske en de meest bekende zijn de grotten in Postojna. In Lipica is de wereldberoemde stoeterij te vinden. Paardenliefhebbers mogen dit absoluut niet missen. Hier worden al meer dan vier eeuwen lang sneeuwwitte Lippizanerpaarden gefokt. Maribor is de tweede grootste en belangrijkste stad van Slovenië. Hier kun je onder andere veel musea bezoeken, maar ook een interessant plein midden in het centrum. Dit plein heeft een Maria zuil die verwijst naar de pestepidemie die in de zeventiende eeuw uitbrak. Daarnaast is dit ook de streek waar wijnliefhebbers moeten zijn. Er zijn hier ontzettend veel wijnvelden en –proeverijen te vinden. Een populaire skiplaats is te vinden bij de Julische Alpen, ten noorden van Slovenië. Het bekendste skicentrum is de Kranjska Gora.

De grootste steden van Slovenië

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, is een prachtige historische stad. Het oude stadsgedeelte is ideaal om een dagje te slenteren door de schilderachtige straten. Ook zijn hier veel jugendstilhuizen te vinden. Je kunt er talloze musea bezoeken, waaronder het Nationaal Museum, dat verreweg het populairst is. Ook het Kasteel van Ljubljana mag je als toerist zeker niet missen. Maribor is een iets kleinere stad, maar zeker niet minder interessant om te bezoeken. Hier kun je genieten van markten, historische gebouwen en gezellig drukke pleinen. Zeker in het hoogseizoen worden er zowel in de hoofdstad als in de grootste steden van Slovenië veel leuke activiteiten en festiviteiten georganiseerd.

Offerte busreis Slovenië? Klik hier