Busreizen Portugal

Busreizen Portugal

Dit maritieme land is het meest westelijke land dat bij Europa hoort. Waarschijnlijk is het ook één van de meest kleurrijke landen van Europa met alle gebouwen is frisse en vrolijke kleuren. Het is hier niet vreemd dat alle huizen in een straat een andere kleur hebben en dat zorgt voor een heel gezellige sfeer. Ook eilandengroep de Azoren, het eiland Madeira en de bijbehorende eilandengroep van de Ilhas Selvagens horen bij Portugal. Sinds 1986 hoort het land bij de Europese Unie. Liever eerst met vliegtuig naar Portugal om daar uw busreis te beginnen? Bekijk hier dan de mogelijkheden voor een vliegvakantie Portugal.

Klimaat in Portugal

Hoewel Portugal te maken heeft met de invloeden van de vrij koude Atlantische Oceaan, kan het weer toch het beste omschreven worden als een mediterraans klimaat met koele, natte winters en droge, hete zomers. Het weer in het noorden verschilt behoorlijk van dat in het zuiden. Zo heerst er in het noorden een regenschaduw effect met een jaarlijkse neerslag van ruim 2500 millimeter bij de berghellingen en valt er in het zuiden jaarlijks minder dan 800 millimeter neerslag. Aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur in de winter rond de twaalf graden en in het binnenland rond de vijf. De zomertemperaturen lopen langs de kust op tot een gemiddelde van 22 graden en in het binnenland liggen de temperaturen dan rond de achttien graden. In de warmste maand, augustus, kan de temperatuur ook in het binnenland oplopen tot een ruime veertig graden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden tijdens de busreis

In Porto vind je bijzondere bezienswaardigheden, waaronder ijzeren bruggen uit de negentiende eeuw. Eén van deze bruggen werd gebouwd door de beroemde Franse ingenieur Eiffel. In Coimbra vind je één van de oudste en mooiste universiteiten ter wereld met barokke zalen. Deze universiteit, die bekend staat om de barokke collegezalen, wordt nog altijd gebruikt. Natuurliefhebbers gaan naar de Madeira-archipel. Dit eiland, dat zich midden in de Atlantische Oceaan bevindt, wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. Hier vind je de een ideale combinatie van natuur, sport, rust, avontuur en zon op een eiland dat het hele jaar bedekt is onder een kleur- en geurrijk bloembed. Een ander mooi natuurgebied is de Serra da Estrela in het hart van Montanhas. Hier vind je een gebergte, ook wel sterrengebergte genoemd, waar de Portugezen op de hoogste top een obelisk van zeven meter hoog hebben gebouwd om de hoogte te bereiken die nodig is om een gebergte hooggebergte te noemen. Voor alle strandliefhebbers is er de Algarve, waar je 200 kilometer strand vind tussen de baaien en de rotsen. Het hoogste punt hier, de Serra de Monchique bij Foia, is maar liefst 900 meter hoog en biedt je een prachtig uitzicht.

Leuke steden om te bezoeken

Portugal kent ontzettend veel leuke steden en plaatsen die absoluut een bezoekje waard zijn. Om te beginnen natuurlijk de hoofdstad Lissabon. Enkele jaren geleden kon deze stad nog worden omschreven als een ouderwetse stad met enkel oude gebouwen, maar tegenwoordig is Lissabon druk bezig met moderne projecten. In deze stad vind je daarom zeker een ideale combinatie tussen oud en nieuw Portugal. De stad Vila Nova de Gaia is een drukke stad met leuke markten, kleurrijke gebouwen en veel festiviteiten. Andere steden die je zeker niet mag missen zijn Porta, Amadora, Braga, Coimbra en Funchal.

Offerte busreis Portugal? Klik hier