Busreizen Nederland

Busreizen Nederland

Voluit heette het vroeger ‘Het Koninkrijk der Nederlanden en Overzeese Gebiedsdelen’ hetgeen rechtvaardigde dat het land naast een zeeklimaat ook een tropisch klimaat had. Had, want van de tropische koloniën is alleen op papier nog wat over in het Caribisch gebied en het Europese koninkrijk is gesublimeerd tot wat tussen de Waddeneilanden in het noorden en Vaals in Zuid Limburg, in de file staat.

Een tolerant en gezeglijk landje met een parlementaire democratie bestuurd door een overheid met afgevaardigden uit alle etnische eenheden die het land rijk is, overheerst evenwel door autochtone katholieken en Calvinisten. Het telt 16 miljoen inwoners en steeds minder kerken die vaak verbouwd worden tot cultureel- maatschappelijke eilanden waar iedereen victorie mag kraaien want vrijheid van meningsuiting is heilig goed. In Nederland kan men ook gedegen onderwijs volgen maar daar is niet veel belangstelling voor. Nederland grenst in het Zuiden aan België. Vele vakantiegangers combineren busreizen in Nederland met een doorreis naar België.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in Nederland

Lopend over de Amsterdamse grachten krijg je een indruk van de 17de eeuwse grandeur terug te zien in de patriciërs panden en het wereldberoemde Rijksmuseum met Rembrandt en Frans Hals. Het Paleis op de Dam en “Damsquare”, rustpunten voor duif en mens, mooie uitvalsbasis naar de fameuze Wallen en de universiteitsgebouwen en niet te vergeten “Chinatown”. Meer in de periferie van het centrum vind je het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Concertgebouw waar vermaarde dirigenten de ‘batôn’ zwaaiden. Daar om de hoek ligt de Albert Cuyp markt, een verzamelplaats voor alle lagen van de samenleving, waar de Amsterdamse humor een beetje kunstmatig in ere wordt gehouden. Die leeft nog volop in de nu modieuse wijk ‘de Jordaan’ een vroegere volkswijk die zijn naam ontleent aan het Franse ‘Jardin’ naar de bloemen en heesternamen die aan de straten zijn gegeven.

De parlementsgebouwen staan in den Haag aan het Binnenhof met de Middeleeuwse Ridderzaal en het Mauritshuis, het belangrijkste Haagse museum voor oude kunst. Aan het Buitenhof staat de Gevangenpoort, een Middeleeuws gebouw ingericht als museum waar martelwerktuigen zijn bewaard en het Johan de Witthuis. Aan het Lange Voorhout, historisch en architectonisch één van de mooiste pleinen van Europa, staan de Hervormde Kloosterkerk, Theater Diligentia, het schitterende hotel Des Indes, het koninklijk paleisje Voorhout en in een souterrain, op stand, het geldscheppende van Lanschot Bankiers. Rotterdam als grootste haven van de wereld is een puik voorbeeld van stedenbouwkundig herstel na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog. De Euromast, diergaarde Blijdorp, het museum Boymans van Beuningen, de kubuswoningen aan het Blaak en de Erasmusbrug zijn veel bezochte plaatsen. Buiten de drie grote steden valt er veel te genieten in natuurgebieden in Gelderland, de uitgestrekte Veluwe met de Koninklijke domeinen, de Friese en Zuid Hollandse meren, echte watersportgebieden, de Utrechtse heuvelrug met zeer eigen flora en fauna, de Brabantse bos-en heidegronden met verspreide zandverstuivingen en niet te vergeten het wonderschone Zuid Limburgse Heuvelland met rustieke dorpjes als o.a. Vijlen, Sibbe, Slenaken, Gulpen en Vaals op het drielandenpunt. U kunt ook zoeken naar vakantiehuizen Nederland. Tussen de Zeeuwse en Zuid Hollandse eilanden voltrok zich in de voorbije decennia een knap staaltje van Nederlandse wereldvermaarde weg- en waterbouw in de vorm van de Deltawerken.

Leuke steden in Nederland

In het westen zijn Haarlem, het Frans Halsmuseum, Alkmaar, de Boterwaag, Delft, de Grote kerk en het museum Tétar van Elven, Leiden, museum de Lakenhal, het museum voor Land- en Volkenkunde en Naturalis, Utrecht, de Dom, het Architectuurmuseum en Rietveld Schröderhuis en Dordrecht met het Ruysdaelmuseum, zeker de moeite waard. Verder door Nederland: Maastricht, Servaaskerk aan het Vrijthof , Den Bosch, de Sint Jan Kathedraal, Arnhem, het Kröller-Müller museum de Afsluitdijk in het noorden, Groningen met de Martinitoren en het vestingstadje Bourtange. 

Offerte busreis Nederland? Klik hier