Busreizen Italië

Busreizen Italië

Met het heraantreden van Berlusconi is Italië weer het beloofde land geworden. Althans dat denkt zijn electoraat. In werkelijkheid wordt het land natuurlijk geregeerd door krachten die in de geschiedenis en zo mede in de literatuur hun eigen plaats hebben opgeëist. Het moet gezegd, de huidige regeringsleider heeft er oog voor en het volk is tevreden. Landschappelijk is Italië een geologisch paradijs met laagvlakten, midden- en hooggebergten, eilanden, vulkanen, grotten, zeeën, meren en talloze rivieren.

Meer Italie!

Zowel op het platteland als in Rome kun je voortreffelijk en zeer gevarieerd eten met vaak wijnen uit de regio waar je je bevindt. En met name in de steden mengen andere godsdiensten zich met het Katholicisme, de laatste jaren in toenemende mate door vluchtelingen uit Afrikaanse landen. Alle klimaattypen vanwege de laarsvorm van het land met in het noorden veel meer regen dan in het subtropische zuiden. Ook in Italië kunt u wintersporten, bekijk de mogelijkheden op de busreis wintersport pagina en laat een specialist voor u zoeken.

Advertenties van onze partners

De mooiste bezienswaardigheden van Italie

Een schatkamer van Alpen tot en met Sicilië. Treffender kan Italië niet worden samengevat. Die schatkamer is gevuld geraakt doordat de vorming van het Romeinse rijk is voorafgegaan door bezettingen van Kelten, Etrusken, de Grieken, Apuliërs, Samnieten, Liguriërs en Sabijnen. En allemaal hebben ze iets zicht- en tastbaars achter gelaten. Venetië is genoegzaam bekend en Rome ook, beide met onvergetelijke monumenten en bouwstijlen, veel daarvan geïnspireerd op de ver doorontwikkelde kennis van architectuur van de Grieken. Op Sicilië bijvoorbeeld bij de stad Agricento bevindt zich de Tempelvallei, in Siracuse het Amphitheater, in Enna de blauwtintige Duomo en in Piazza Armerina de Romeinse mozaïeken. In het westen ligt Corleone dat behalve berucht ook lieflijk gelegen is. In de hak van Italië is veel overgebleven van de Etrusken in de vorm van burchten en vestingwallen. Ook werktuigen uit die oudheid zijn in Musea in Bari en Brindisi te zien. Noordelijker herbergt Sienna de Duomo del Sienna, Piazza del Campo waar de wereldberoemde Palio wordt gehouden, een jaarlijks terugkerende wedstrijd op ongezadelde paarden tussen de woonwijken. Napels aan de westkust mag niet ontbreken. De San Carlo, het grandeur operatheater uit de tijd van de Bourbons, is nog steeds in gebruik. De nog immer actieve Vesuvius prijkt als natuurlijk silhouet op de achtergrond. In Rome kijk je je ogen uit; De Sixtijnse Kapel, het Pantheon, het Colosseum, Forum Romanum, Villa Borghese, wie kent ze niet. Maar ga ook eens de Spaanse Trappen op naar Trinita dei Monte of naar Palazzo Corsini met werken van Rubens, Van Dyck, Murillo en Caravaggio. Bekende plekken in Venetië zijn Ponto di Rialto, het Dogenpaleis (Palazzo Ducale), Palazzo Grassi, Gallerie dell’ Accademia , de San Marco Basiliek en nog veel meer. In Firenze ligt het Duomo complex waartoe ook het Battistero en de Campanile behoren, een van de mooiste klokkentorens ooit gebouwd. Verder de Ponte Vecchio, Piazza della Signora en de gotische basiliek Santa Croce.

Leuke steden om te bezoeken in Italie

In de binnenlanden van Italië kom men, hoe kan het ook anders, pareltjes van steden/stadjes tegen. Reggio Emilia bijvoorbeeld in de Po-vlakte met een 13de eeuwse Romaanse kathedraal. Urbino midden in groen Umbrië met de Universiteit als een klompje goud in de zon op het hoogste punt. Prato in Toscane met zijn zeshoekige stadsmuren en de monumentale brug Ponte Mercatale. Parma in de Provincie Emilia Romagna zo bekend van de Parmaham en de Parmezaanse kaas. Modena voor de autoliefhebbers, stad van Ferrari, Lamborghini en Maserati maar vooral, en dat is wat zuur voor de net genoemden, van de Aceto Balsamico Traditionale di Modena, in culinaire kringen mateloos gewaardeerd.

Offerte busreis Italië? Klik hier