Busreizen Ierland

Busreizen Ierland

Ierland is een erg natuurrijk land dat van Republiek Ierland genoemd wordt. Dit heeft te maken met het feit dat het land ruim drie kwart van het eiland Ierland beslaat. Door Republiek aan de naam toe te voegen wordt het land van het eiland onderscheiden. Het land heeft niet erg veel inwoners, slechts een ruime vier miljoen. Deze Republiek is naast het bekende Engeland gelegen.

Klimaat in Ierland

De gemiddelde temperatuur in het land ligt rond de twintig graden tussen de maanden april en september. Dit gematigde klimaat dankt het land aan de relatief warme Golfstroom. Het wordt in Ierland zelden extreem warm. In de dalen, die veelal beschut zijn, kan de temperatuur in de zomer oplopen tot net boven de 25 graden. Ook aan de kust wordt het gemiddeld iets warmer dan in de overige delen van het land. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de negen graden. Dat wil zeggen dat de winters vrij mild zijn en dat de temperatuur zelden onder het vriespunt duikt. Het gemiddelde in de winter is dan ook 2,5 graden boven nul. Het midden en oosten van het land zijn aanzienlijk droger dan de westkust. Hier kan tot 500 millimeter meer regen vallen per jaar dan in het oosten. De beste en warmste maanden om Ierland te bezoeken zijn juni, juli en augustus.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden tijdens de busreis

Ierland is het land van verhalen en legendes. De rijke geschiedenis die het land bezit vormen de uitstraling voor een groot deel en door heel het land zijn bijzondere bezienswaardigheden te vinden. De meest afgelegen eilanden hebben onderdak geboden aan de monniken. Hierbij gaat het vooral om de eilanden de Skelligs en de Blaskets. De monniken vormden heel het land om tot een land van Geleerden en Heiligen, waardoor Ierland lange tijd het Christelijk middelpunt van Europa was. Deze twee eilanden zijn te bezoeken onder begeleiding van een gids die de verhalen op zeer boeiende en levendige wijze kan vertellen. In County Meath is een prachtige grafheuvel te bezichtigen. Deze grafheuvel werd al gemaakt rond het jaar 3200 voor Christus en staat inmiddels op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Ruim 250.000 toeristen bezoeken jaarlijks deze grafheuvel en de 97 keien die deze omringen. Ierland is rijk aan prachtige kastelen met inspirerende botanische tuinen. Veel van deze tuinen zijn vrij toegankelijk voor een ieder die ervan wil genieten. Een zeer bekende tuin is de Wilde Watertuin van Annes Groves, met kronkelende beken en watertjes, vele inheemse plantensoorten en exotische bamboes. Een andere inspirerende tuin is The National Botanic Gardens in Dublin. Hier vind je de meeste plantensoorten uit diverse werelddelen bij elkaar.

Leuke steden om aan te doen

Dublin is een stad met vele gezichten. Deze grote stad richt zich vooral op de jongere generatie, met veel uitgaansgelegenheden als discotheken en pubs. Dublin leeft van vroeg in de morgen tot laat in de nacht. Toch is het ook een stad met een trieste uitstraling, waar armoede en alcoholisme veel in het straatbeeld terug te vinden zijn. Cork en Kerry, prachtige gebieden die niet gemist mogen worden. De stad Cork is levendig, gastvrij en gezellig. Kerry is vooral rijk aan geschiedenis, bezienswaardigheden en bijzondere gebouwen. Vlakbij deze steden is het kleine dorpje Ardgroom te vinden. Dit dorpje is een echte aanrader voor een ieder die kennis wil maken met de basis, de cultuur en het innerlijk van Ierland.

Offerte busreis Ierland? Klik hier