Busreizen Griekenland

Busreizen Griekenland

Griekenland heeft officieel de naam de Derde Helleense Republiek, hoewel deze in Nederland niet gebruikt wordt. Het land bestaat voor twintig procent uit eilanden, waaronder het zuidelijkste deel van het Balkenschiereiland. Griekenland is een zeer populair vakantieland en ook met de bus is het een ideaal land om te verkennen en van te genieten. Combineer een busreis in Griekenland met een vliegvakantie Griekenland.

Klimaat van Griekenland

De zomers zijn droog en warm en de winters vrij mild met veel neerslag. Hiermee heeft Griekenland een echt mediterraan klimaat. Op bepaalde plaatsen in het land heerst ook wel een landklimaat, voornamelijk door de bergruggen die deze gebieden afsluiten. Eigenlijk is er in ieder deel van Griekenland een ander soort klimaat te vinden. Zowel noord, oost, zuid en west als de eilanden en het vasteland hebben andere temperaturen. De beste tijd om naar Griekenland te reizen is de lente. De winters hebben over het algemeen ook een prettig klimaat. Er kunnen wel hevige regenbuien vallen, maar deze zijn vaak van korte duur. De zon laat zich zeer regelmatig zien in de winter. Griekenland heeft het warmste gemiddelde klimaat van alle landen in Zuid Europa. De hittegolven in de zomer kunnen temperaturen tot vijftig graden bereiken en op het eiland Kreta duikt de temperatuur eigenlijk nooit onder de vijftien graden. Hier schijnt dan ook een ruime 300 dagen per jaar de zon. In Athene, de hoofdstad, ligt de jaartemperatuur gemiddeld op een kleine achttien graden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden tijdens de busreis

Met de bus kun je eenvoudig vele bezienswaardigheden bezoeken binnen korte tijd. Dit mag ook wel in Griekenland, want het land is rijk aan bijzondere gebouwen, inspirerende bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden die je eigenlijk niet mag missen. Mystras is een stad die voor veel mensen een echte must is. Deze Byzantijnse spookstad is rijk aan ruïnes. De Akropolis is alleen al een bezoekje waard om de prachtige tempels die er te vinden zijn. Hier kun je onder andere de bekende tempels Parthenon en Ereichteon bezichtigen. In Delhi kun je veel overblijfselen van tempels vinden, waaronder de beroemde Apollotempel. Olympia is zeker een plaats die je niet mag missen wanneer je een bezoek aan Griekenland brengt. In deze plaats werden in de geschiedenis de Olympische Spelen gehouden. Hier is ook de tempel van Zeus te vinden. Heel kenmerkend voor Griekenland zijn de witte huizen met azuurblauwe daken. Lang niet overal vind je deze huizen in grote getale terug, maar wie dit mooie plaatje echt niet wil missen kan een bezoek brengen aan het eiland Santorini. Hier vind je de echte uitstraling van Griekenland, met de witte huizen en de prachtig blauwe daken.

Leuke steden om aan te doen

De hoofdstad Athene is een prachtige stad om te bezoeken. Hier lijken de straten dag en nacht te leven en de gezelligheid en gastvrijheid is overal merkbaar. Een andere belangrijke stad is Thessaloniki. Deze stad is vrij groot en heeft een inwonersaantal van ruim 365.000. Hier zijn vooral veel mooie gebouwen te vinden en interessante musea te bezoeken. Naast deze twee grotere steden zijn er ook nog enkele kleinere steden waar de inwonersaantallen onder de 180.000 personen blijven. Deze steden, waaronder Piraeus, Larissa, Patras, en de kleinste, Korinthe, zijn vooral erg gezellig en gastvrij. Hier vind je de echte Griekse cultuur, leuke drukke markten en plaatselijke feestjes die vrij toegankelijk zijn voor de toeristen. De circa 1700 eilandjes die bij Griekenland horen zijn ook erg leuk om eens te bezoeken. Vooral de eilanden Chios, Egina, Ikaria, Kreta, Korfoe, Kos, Lesbos, Euboea en Rodos zijn erg populair. Deze steden zijn allen te bezoeken tijdens een busreis Griekenland.

Offerte busreis Griekenland? Klik hier