Busreizen Frankrijk

Busreizen Frankrijk

Vanuit de lucht bekeken lijkt Frankrijk een lappendeken van agriculture inspanning. De land bouw is dan ook een belangrijke economische peiler met de wijnbouw daarbinnen de meest toonaangevende. Met zowat alle klimaattypen voorhanden van noord tot zuid vind je verspreid over het hele land wijngaarden. Frankrijk is al jaren vakantieland nummer 1 voor de gezinnen met kinderen, wij helpen u graag op weg, bekijk hier meer informatie over een kindervakantie Frankrijk.

Meer informatie Frankrijk

Deels is de landbouw in dienst gesteld van de hormoonvrije veeteelt die smakelijke rassen als Charolais en Limousin oplevert. In de bergen lopen vooral schapen- en geitenkuddes die het enorme contingent carnivoren in Frankrijk voeden. Naast Islamieten, Katholieken, Protestanten, Joden en Adventisten delen de Fransen hun openbare eettafel en markten met gezindten van over de hele wereld. Veelal woonachtig in de grote stedelijke agglomeraties hebben inwoners van allochtone herkomst belangrijke posities in het Franse politieke, culturele en maatschappelijke bestaan weten in te nemen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in Frankrijk

De stad die ontegenzeggelijk de meeste bezienswaardigheden binnen zijn grenzen heeft is Parijs. De allerbekendste is natuurlijk de Eiffeltoren maar na het verschijnen van de Da Vinci Code staat de Pyramide Inversée, de nieuwe ingang tot het Louvre, toch met voorsprong op de tweede plaats. Hier zou volgens het boek, voor wie er gevoelig voor is, de bewaarplaats kunnen zijn van ‘de heilige graal’. Daarna pas het Louvre zelf. Veel belangstelling gaat ook uit naar het Panthéon, de Sacre Coeur, de Pont-Neuf, la Défence, Notre Dame, het Quartier Latin met de Sorbonne, Montmartre, Place de la Concorde met de Arc de Triomphe, le Marais, het pikante Bois de Boulogne…enfin echt te veel om op te noemen. Consulteer de gidsen. Er is meer dan Parijs. Reims met zijn majestueuse Champagnehuizen, Chartres en de Kathedraal, de rivier de Loire met zijn ontelbare kastelen, de Bourgogne met zijn beroemde wijngaarden, Ronchamp met de kapel van le Corbusier, Lyon met het fameuze Palais de Justice en de vele heroïsche standbeelden, de modehuizen en juweliers. Dan tegen de Pyreneeën het Catharenland in het département Aude, in Nîmes de fraai bewaard gebleven Arena, in Arles alles in verband met Vincent van Gogh met even verder op les Beaux de Provence, thuis voor de Kruisridders midden in de Alpilles een ruig berglandschap. In de Provence raak je ook niet uitgekeken. Het Palais des Papes in Avignon trekt jaarlijks niet te tellen zoveel bezoekers, op het Place de l’Horloge is in de maand augustus het Straattheaterfestival, aan de stadsmuren de Afrikanenmarkt. Aix-en-Provence bedwelmt je met zijn historische Universiteitsgebouwen en de Cours Mirabeau, de voornaamste avenue en pantoffelpromenade. En dieper de Provence in naar het oosten de rijke kustplaatsen voor welgestelden en de Alpen met knoerten als de Galibier, La Plagne en de Madeleine, plaaggeesten in de Tour de France.

Leuke steden voor een busreis

Als je Frankrijk doorkruist en de grote routes en grote steden mijdt, kom je in de meest onbekende départementen de mooiste plekjes tegen. In de Elzas bijvoorbeeld Riquewihr en Colmar, twee wijnsteden waar je de voortreffelijke Elzasser keuken kunt proeven, dan Munster en Pontarlier in de Jura, Dijon de poort naar de Bougogne met de fameuze mosterd, verderop het stadje Beaune waar het Hospice de Beaune staat, een voormalig armenhuis omgebouwd tot heilig wijnhoofdkwartier. In Condrieu proef je eens van hun witte wijn en rust je aan de Rhône, in Montélimar snoep je wat noga en van Fontveille net boven Arles komt de smakelijkste aïoli. Langs de Middellandse Zee, oesters, pétoncles, kreeft en langoesten, rij je door over de bergen naar Auch en Madiran, drink er de begeesterende Armagnac na een maal met je lief en logeer er in de Prieuré. Je zit er hoog genoeg om je ‘Dieu en France’ te voelen. De steden in Frankrijk zijn eindeloos, mocht u de vakantie vervolgen en op doorreis gaan dan raden wij u aan een kijkje te nemen op de busreizen Spanje pagina. U kunt zo eenvoudig lezen welke leuke steden hier te bewonderen zijn.

Offerte busreis Frankrijk? Klik hier