Busreizen Engeland

Busreizen Engeland

Bij dichte mist aan de Engelse oostkust en op de Noordzee is het niet mogelijk per boot over te steken van bijvoorbeeld Harwich naar Hoek van Holland. Het zicht is bedroevend en de overtocht derhalve gevaarlijk. De havendienst vat die toestand compact samen in de woorden: ‘Continent isolated’ en krijt dat op een bordje. Dat typeert de Britten, een wereldvreemd melkwit volkje dat met ‘fish and chips’ veronderstelt een bijdrage te hebben geleverd aan culinaire bewustwording. We scharen dit onder de noemer ‘Britse humor”. Busreizen naar Engeland kunnen heel voordelig zijn. Het is daarom aan te raden om dit goed in de gaten te houden. Hier helpen wij u graag bij, bekijk de goedkope busreizen om op de hoogte te blijven.

Geschiedenis Engeland

Het Engelse koningshuis, de Windsors, is lid van de Anglicaanse kerk en met hen veel van hun onderdanen. Als voormalige wereldmacht biedt Groot-Brittanië, waarvan Engeland samen met Wales, Noord Ierland , Schotland en de overzeese gebiedsdelen deel uitmaakt, momenteel onderdak aan maar liefst 57 verschillende nationaliteiten. De Engelsen zelf zijn vernoemd naar de Angelen, een van de Germaanse stammen die, na het vertrek van de Romeinen, vanuit Europa het eiland koloniseerden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden om met de bus te bezoeken

Het financiële centrum van Europa is de Engelse hoofdstad Londen. Alle belangrijke banken hebben er kantoren en de aandelenbeurs, de London Stock Exchange, is na Wallstreet de belangrijkste ter wereld. Het deelt het centrum met vele toeristische attracties zoals: Westminster Abbey, een Gotisch bouwwerk zonder weerga, waar koninklijke huwelijken worden gesloten en waar zich het graf van de onbekende soldaat bevindt. The National Gallery met werken van Boticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt en Vincent van Gogh. Tate Gallery , het museum voor moderne kunst, met werken van Andy Warhol, Henri Matisse, Rachel Whiteread en Henry More. The Tower of London is een van de oudste gebouwen in de stad en verbonden aan het koninklijk huis. Buckingham Palce waar the changing of the guards kan worden aanschouwd. Marble House, ooit gebouwd voor de minnares van Koning George II, een Palladiaanse villa met uitzicht op het bosrijke Twickenham. In Cornwall, de zuidwestpunt van Engeland is bekend om zijn lieflijke landschap en zachte klimaat. Mooie streek om een vakantie in de natuur door te brengen met uitgestrekte wandelgebieden en cottage-achtige herbergen. Ten noorden daarvan ligt de tot de verbeelding sprekende steenstapeling Stonehenge. Nog steeds is niet precies verklaard hoe die ooit zo gevormd is. Wil je aanschuiven bij King Arthur en de ridders van de Ronde Tafel dan reis je naar Bath in het graafschap Somerset.. Volgens de legende zou hij de Angelsaksen tijdelijk tot staan hebben gebracht bij hun verovering van Groot-Brittanië. De slag bij Mons Badonicus herinnert daar aan. In diezelfde sfeer is een bezoek aan Hadrian’s Wall een aanrader. Het is een verdedigingslinie opgetrokken door de Romeinen om het rijk te beschermen tegen de woestelingen uit het noorden, de Kelten en de Schotten. Veel gemoedelijker gaat het eraan toe in de Universiteitsteden Oxford en Cambridge waar het de serene rust zelve is tussen de indrukwekkende historische gebouwen.

Steden in Engeland

Chester, stad met de meest gefotografeerde klok na Big Ben en de best in tact gebleven stadsmuur. Er is ook het Romeins Amphitheater. De badplaats Brighton met de jachthaven, the Royal Pavilion en het jaarlijkse Brighton Festival, theater en muziek voor iedereen. In Exeter staat de kathedraal opgedragen aan de heilige Petrus en is een pracht voorbeeld van de Romaanse bouwkunst terwijl iets verderop het Royal Albert Memorial Museum and Art Gallery de pracht en praal laat zien van de Victoriaanse architectuur. Dan de stad York die wordt gezien als de spirituele hoofdstad van het noorden. Prachtig ommuurd gelegen aan de rivier Ouse, vindt men er York Castle Museum, the National Railway Museum en overblijfselen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

Offerte busreis Engeland? Klik hier