Busreizen België

Busreizen België

In taalkundig opzicht kun je België beschouwen als een overgangsland tussen Nederland en Frankrijk. Vlaams in de noordelijke streken en Frans in de zuidelijke. In het Oosten spreekt men er wel degelijk ook nog Duits. Het is een koninkrijk met aan het hoofd koning Albert en koningin Paola, aimabele regenten die beide hoofdtalen spreken en door de meerderheid van het volk op handen worden gedragen. Lees onderaan verder. Wanneer u de vakantie in België start kunt u eenvouding Frankrijk bezoeken.

Klimaat en gastronomie Belgie

Ook qua klimaat heeft het land trekjes van de buurlanden, een zeeklimaat dus met in de zomer warme binnenlanden. Geologisch interessant voor sportievelingen die wandelen en of fietsen willen over de kasseistroken en de gemene hellingen in Vlaanderen en de uitputtende bergen in de Ardennen. Na culturele uitstapjes of lichamelijke verzetjes is het in de Belgische gastronomie buitengewoon goed toeven. De staminées en restaurants zijn eerder dan de overheid in België voor alle bevolkinggroepen en gezindten de bindende factor.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in Belgie voor busreizen

In België kan de reiziger zich laven aan zowel natuur als aan kunst en cultuur. Wie de natuur in wil kan naar de Hoge Venen, net boven Luik, de Ardennen met o.a. de Grotten van Han, het gebied langs de rivier de Semois in het zuiden, de Kempen met uitgestrekte heidevelden, het heuvelland van de Vlaamse Ardennen waar de finale van de fameuze Ronde van Vlaanderen gestreden wordt. Voor kunst en cultuur moet men in de steden zijn vooral in Vlaams België. De verleidelijk gezellige stad Antwerpen met het Rubenshuis, het Diamantmuseum bij het Centraal Station, de Zoo, de Keyserlei en Meir met om de hoek op zondag de Vogeltjesmarkt, de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal, het Begijnhofje en verspreid over de stad zijn Jugendstill architectuur. Natuurlijk de hoofdstad Brussel met de St. Michelkathedraal, het Koninklijk Paleis, het Atomium naast het Heiselstadion, de universiteitsgebouwen en het bouwkundig fraaie plein van de Grote Markt. Meer naar de kust ligt Brugge waar rond het gezellige marktplein de Burg, met Middeleeuwse kelders ingericht als restaurants, de historische attracties zich bevinden: Belfort met de Lakenhal, het Groeninge Museum, Museum voor Volkenkunde, de Onze Lieve Vrouwe kerk en ook hier een Begijnhof. Gent is op afstand al te herkennen door de Sint Bataafskathedraal omgeven door vele markante gebouwen zoals het Museum voor Schone Kunsten, het Stadhuis, de Belforttoren, het Gravensteen, het Patershol en om te slenteren en winkelen de Graslei en Korenlei waar zich ook de Gentse Horeca bevindt. Meer naar het oosten ligt Namen, de hoofdstad van Wallonië, met de beroemde Citadel, 100 meter boven de Maas, het Vleeschhuis, met daarachter de Grognonpoort uit 1728, de Aubankathedraal en aan de rivier de Samber de ruïnes van de Cisterciënzerabdij van Salzinnes. En dan kom je in Luik, de grootste stad in oost België, geteisterd door zware industrie, net als Charleroi, gehavend door gemeentenbesturen die veel moois hebben laten slopen. Wat er over is vind je vooral in de binnenstad: Place Saint Lambert omzoomd door prachtige panden met 17de eeuwse gevels, het Musée d’Art Wallon met werken van Lombard en Margritte, de Cathédral Sain Paul en ter nagedachtenis aan het industriële verleden het Maison de la Métallugie et de l’Industrie.

Knokke, Oostende en andere steden in Belgie

Aan de kust moet je Knokke , Oostende en Blankenburg aandoen. Kustplaatsen met nog de vroegere allure en vriendelijkheid. Bekijk ook eens de mogelijkheden voor een weekendje Brussel. In de Kempen is het oude Vlaamse leven nog bewaard gebleven in stadjes als Oudenaarde, Aalst, Herenthals en Tienen. Meer naar de Ardennen eet en logeer je heerlijk en comfortabel in La Roche en Ardenne, Dinant, Viande en Arlon. Eenmaal in België merk je niets van de tegenstellingen tussen Walen en Vlamingen. Ze vormen samen een hartelijk volk dat weet te genieten van producten van eigen bodem.

Offerte busreis België? Klik hier